PALVELUSETELI JA VETERAANIRAHA


Palveluseteli

Palvelusetelillä tarkoitetaan kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen saajalle myöntämää sitoumusta korvata palvelujen tuottajan antaman palvelun kustannukset kunnan ennalta määrittelemään arvoon asti. Palveluseteli on yksi tapa järjestää kunnan vastuulle kuuluvia sosiaali- ja terveyspalveluita. Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tai kuntayhtymän tuottamalle palvelulle. Setelin saaminen edellyttää, että kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon edustaja arvioi henkilön palvelun tarpeen.

Veteraaniraha

Valtionkonttori on osoittanut Oulun kaupungille määrärahan rintamaveteraanien kotiin vietäviin kunnallisiin avopalveluihin. Oulun kaupungissa määrärahalla tarjotaan kotipalvelua niille rintamalisää saaville rintamaveteraaneille, jotka asuvat kotona tai palvelutalossa.

Rintamalisää saavalle rintamaveteraanille myönnetään veteraaniraha, jonka arvo on 1000 euroa, jota hän voi käyttää haluamaansa kotipalveluun. Veteraaniraha on voimassa 1.4.2018-31.7.2019.

Mikäli vuonna 2017 lähetettyä sähköistä veteraanirahaa, joka on voimassa ajalla 1.4.2017-31.7.2018 on vielä käyttämättä, käytetään se ensin loppuun ennen uuden veteraanirahan ottamista käyttöön.

 

Helpmax on oululainen, Oulun kaupungin auktorisoima kotihoidon, kotipalvelun, omaishoidon, kuukausisiivouksen sekä veteraanien palvelutuottaja.